19:e februari 13:00 Anderslövs IP konstgräs

1-0 Anders Mårtensson (Nicklas Mattsson) 4 min
2-0 Johan Hellström (Robin Mårtensson) 45 min
2-1 54 min
3-1 Mathias Herrström (Robin Mårtensson) 56 min

Varningar

ÖT Smygehuk vann andra raka matchen när man tog en meriterande seger mot division 3 laget Svedala IF. ÖT Smygehuk kom till spel med väldigt hög spelarfrånvaro. Det var till och med så "illa" att tränarna Benny Mårtensson och Fredrik Mårtensson fick byta om för att vi skulle få ihop 16 man. ÖT startade med inte mindre än 7 försvarsspelare i startelvan varav 3 på mittfältet. Och det föll synnerligen väl ut. Redan efter 20 sekunder driver Oliver Oliveros bollen förbi några motståndare innan han släpper den till anfallskollegan Johan Hellström. Johan kommer ner på vänsterkanten och spelar bollen snett in mot första stolpen där André Andersson kommer framstormande men en Svedalatå stoppar ett givet mål. Istället kommer utdelningen redan i den 4:e minuten då Michael Nilsson slår en inåtskruvad hörna från höger där Nicklas Mattsson når högst och nickskarvar vidare till en helt fri Anders Mårtensson som från nära håll bombar upp bollen i nättaket bakom en chanslös målvakt fram till 1-0. Detta var Anders 1:a mål i år. Det var till och med Anders första mål sedan 2009. ÖT Smygehuk fortsätter att spela bra under inledningen och ledningen kunde varit något mål större. I den 28:e minuten slår Gustav Lindquist en underbar passning som ställer Oliver Oliveros fri men Olivers avslut smiter precis utanför stolpen. ÖT fortsätter att trumma på och ger inte Svedala mycket utrymme och under stora delar av första halvleken är det ÖT för hela slanten. Men nästa mål lät vänta på sig ända till den sista minuten av den första halvleken. I den 45:e minuten slår nyss inbytte Robin Mårtensson en fin boll fram mot Johan Hellström som vinner närkampen mot två motståndare. Johan drar iväg ett perfekt markskott från 16 meters som går i mål via stolpen fram till 2-0 ledning. Ett snyggt mål! Detta var Johans 2:a mål i år. En superbt utförd halvlek av ÖT Smygehuk där samtliga gjorde sitt jobb. De första 45 bjöd dessutom på ett flertal vackra kombinationer och att det ifjor skiljde två serier lagen emellan kunde man inte tro. ÖT skapar den första chansen även i den andra halvleken. I den 52:a minuten tar Robin Mårtensson sig fram på vänsterkanten och söker Mathias Herrström på första stolpen men bollen går precis förbi Mathias och når Emir Rozajac på bortre som är sånär att stöta in 3-0 men en försvarare avvärjer i sista sekunden. I den 54:e minuten kontrar Svedala effektivt och bollen går ut på vänsterkanten till en fri spelare som kommer helt fri med Andreas Sonesson i målet. Andreas kommer ut och försöker göra sig stor men Svedalaspelaren slår elegant en tunnel på Sonesson och 2-1 är ett faktum. Men ÖT replikerar omgående. I den 56:e minuten kommer Robin Mårtensson fint fram på vänsterkanten. Robin tittar upp och chippar bollen elegant över försvararna till en framstormande Mathias Herrström som ensam med målvakten inte gör några misstag utan han placerar säkert in 3-1. Ett mycket fint mål. Detta var Mathias 1:a mål i år. I den 69:e minuten får Johan Hellström ut bollen mitt på Svedalas planhalva till lagkapten Michael Nilsson som ser att målvakten är långt ute och Michael testar med en lobb som målvakten för sträcka ut ordentligt på för att lyckas tippa bollen ut till hörna. Nära där igen. En hel del byten görs under den andra halvleken men vi håller ändå spelet bra uppe. Sett över hela matchen så borde vi kanske vunnit med något måls större marginal men 3-1 mot ett division 3 lag måste vi vara mer än nöjda med. Samtliga spelare ska ha en stor eloge för sin insats där nog vänsterbacken Patrik Lippe var allra bäst. I nästa match väntar division Ystad IF i Anderslöv på konstgräset på lördagen den 26:e februari klockan 15:00.